Najlepsze europejskie restauracje od kuchni

Ostatnia aktualizacja: 05.12.2015 15:00
Posłuchaj rozmowy ze stażystkami najznakomitszych restauracji w Europie: Flawią Borawską (kucharka) oraz Dorotą Rydygier (restauratorka)
Audio
  • Najlepsze europejskie restauracje od kuchni (Droga przez mąkę/Dwójka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: pixabay.com

Nasi goście opowiadali, jak wygląda od kuchni praca w tych lokalach.

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadzi: Łukasz Modelski

Goście: Flawia Borawska (kucharka) oraz Dorota Rydygier (restauratorka)

Data emisji: 5.12.2015

Godzina emisji: 12.00 

mm/mc

Czytaj także

Houellebecq. Koniec świata i dobre jedzenie

Ostatnia aktualizacja: 11.11.2015 14:30
- Wyjeżdżając na francuską prowincję, bohater powieści "Uległość" Houellebecqa bierze zapas batonów proteinowych i kawę rozpuszczalną, bo nie spodziewa się, że spotka go tam coś smacznego - mówiła w Dwójce Wanda Klenczon.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Jak fizyk wynalazł zupę. 150 lat rewolucji w kuchni

Ostatnia aktualizacja: 22.11.2015 14:00
– XIX wiek był w Anglii czasem klęsk głodu. Na szczęście znaleźli się kulinarni dobroczyńcy ludu – mówiła Maria Barbasiewicz, autorka książki "W kuchni jak na wojnie".
rozwiń zwiń
Czytaj także

Prezent dla smakosza? Oczywiście książka!

Ostatnia aktualizacja: 27.11.2015 13:57
Święta za pasem. Coraz intensywniej myślimy o tym, czym obdarować bliskich. Mamy kilka podpowiedzi dla naszych słuchaczy.
rozwiń zwiń