X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem
more_horiz
PR24 Portal
Section05
restauracja

Nowe limity osób w restauracjach i hotelach. Szef MZ wyjaśnia

- Zostanie zwiększona liczba kontroli, które są skierowane do przedsiębiorców. Jeśli będziemy widzieli, że są przekroczone limity osób, to nałożona będzie odpowiednia kara czy mandat dla prowadzącego działalność gospodarczą - zapowiedział minister zdrowia Adam Niedzielski.
Zobacz więcej na temat:  POLSKA społeczeństwo Koronawirus w Polsce COVID-19 obostrzenia Adam Niedzielski Ministerstwo Zdrowia gastronomia hotel restauracja GOSPODARKA

Na "ty" w restauracji i w pracy. Moda na skracanie dystansu

Zamiast używać formy "pan" lub "pani", od razu przechodzimy na "ty" - coraz częściej właśnie w taki, bezpośredni sposób, kelnerzy zachowują się w stosunku do gości, a przełożeni - do swoich pracowników i na odwrót. Trwa moda na skracanie dystansu, która opanowuje coraz więcej sfer naszego życia. Jak to robić, by nie naruszyć norm dobrego wychowania?
Zobacz więcej na temat:  Trójka Piotr Firan STYL ŻYCIA Paweł Turski wychowanie praca pracownik pracodawcy restauracja

W Lublinie jedzenie z restauracji dostarcza… robot

W centrum Lublina od kilku dni można spotkać Kasię i Mateusza – dwa roboty, które dowożą do klientów jedzenie z restauracji. Do tej pory udało im się dostarczyć dziesięć posiłków. Póki co, urządzenia są sterowane przez ludzi, ale celem ich twórców jest stworzenie całej armii urządzeń, które zastąpią "tradycyjnych" dostawców.
Zobacz więcej na temat:  Trójka Piotr Łodej Tomasz Spicyn technologie jedzenie restauracja dostawa Lublin robotyka STYL ŻYCIA

Brownie dla krwiodawcy. Niezwykła inicjatywa krakowskich restauratorów

Wakacje to czas, kiedy punkty krwiodawstwa świecą pustkami. Kraków walczy o to, by krwi nie zabrakło, a pomagają w tym lokalni restauratorzy. Coraz więcej lokali zgłosiło chęć udziału w akcji, w ramach której po okazaniu zaświadczenia o oddaniu krwi można za darmo dostać smakołyk, kawałek ciasta czy  kawę.
Zobacz więcej na temat:  Trójka Mateusz Drozda społeczeństwo Martyna Masztalerz krew Kraków krwiodawstwo jedzenie restauracja

Restauratorzy przygotowują się na czwartą falę pandemii

Eksperci coraz głośniej zapowiadają nadchodzącą, czwartą falę pandemii. Na ponowne zamknięcie lokali gastronomicznych przygotowują się już ich właściciele. To jedna z branż najbardziej dotkniętych epidemią koronawirusa. Czy gastronomia poradzi sobie z kolejnym lockdownem? Co planują restauratorzy? 
Zobacz więcej na temat:  Trójka społeczeństwo COVID-19 pandemia restauracja lockdown Martyna Masztalerz Witold Lazar

Już nie tylko miska z wodą. Gdyński lokal wprowadził… menu dla psów

Miska z wodą dla psa w restauracjach od dawna jest już standardem. Jedna z pierogarni w Gdyni postanowiła pójść o krok dalej i wprowadziła do karty psie potrawy. – Nasi goście bardzo często odwiedzają nas z psami. Miło nam, że możemy je ugościć w ciekawszej formie – mówiła reporterce Polskiego Radia Gdańsk menadżerka lokalu Agnieszka Aleniewska. 
Zobacz więcej na temat:  Trójka zwierzęta zwierzęta domowe PSY STYL ŻYCIA Łukasz Ciechański restauracja jedzenie Gdynia

Od dziś kolejny etap luzowania obostrzeń w związku z COVID-19. Zobacz szczegóły

Od soboty więcej osób może przebywać m.in. w hotelach, galeriach handlowych, restauracjach, kasynach, czy na poczcie, a także podróżować środkami transportu publicznego. Działalność mogą wznowić m.in. dyskoteki. Nowe zasady obowiązują do końca wakacji.
Zobacz więcej na temat:  POLSKA obostrzenia społeczeństwo GOSPODARKA koronawirus Koronawirus w Polsce COVID-19 sars-cov-2 pandemia restauracja hotel transport publiczny wakacje