X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem
more_horiz
PR24 Portal
Section05
restauracja

Restauratorzy przygotowują się na czwartą falę pandemii

Eksperci coraz głośniej zapowiadają nadchodzącą, czwartą falę pandemii. Na ponowne zamknięcie lokali gastronomicznych przygotowują się już ich właściciele. To jedna z branż najbardziej dotkniętych epidemią koronawirusa. Czy gastronomia poradzi sobie z kolejnym lockdownem? Co planują restauratorzy? 
Zobacz więcej na temat:  Trójka społeczeństwo COVID-19 pandemia restauracja lockdown Martyna Masztalerz Witold Lazar

Już nie tylko miska z wodą. Gdyński lokal wprowadził… menu dla psów

Miska z wodą dla psa w restauracjach od dawna jest już standardem. Jedna z pierogarni w Gdyni postanowiła pójść o krok dalej i wprowadziła do karty psie potrawy. – Nasi goście bardzo często odwiedzają nas z psami. Miło nam, że możemy je ugościć w ciekawszej formie – mówiła reporterce Polskiego Radia Gdańsk menadżerka lokalu Agnieszka Aleniewska. 
Zobacz więcej na temat:  Trójka zwierzęta zwierzęta domowe PSY STYL ŻYCIA Łukasz Ciechański restauracja jedzenie Gdynia

Od dziś kolejny etap luzowania obostrzeń w związku z COVID-19. Zobacz szczegóły

Od soboty więcej osób może przebywać m.in. w hotelach, galeriach handlowych, restauracjach, kasynach, czy na poczcie, a także podróżować środkami transportu publicznego. Działalność mogą wznowić m.in. dyskoteki. Nowe zasady obowiązują do końca wakacji.
Zobacz więcej na temat:  POLSKA obostrzenia społeczeństwo GOSPODARKA koronawirus Koronawirus w Polsce COVID-19 sars-cov-2 pandemia restauracja hotel transport publiczny wakacje

Branża gastronomiczna na kolejnym zakręcie. Braki kadrowe w restauracjach

Mimo ponownego otwarcia lokali właściciele restauracji i punktów gastronomicznych zmagają się z ogromnymi brakami kadrowymi. W niektórych przypadkach od tygodni nie potrafią znaleźć chętnych do pracy. Brakuje nie tylko kelnerów, ale też kucharzy i kierowników sali. Czym spowodowana jest sytuacja? Jak wpłynęła na nią pandemia?
Zobacz więcej na temat:  Trójka STYL ŻYCIA gastronomia Piotr Firan Paweł Turski restauracja praca

"Stęskniliśmy się za prawdziwą, klubową zabawą". Tłumy w stołecznych lokalach gastronomicznych

- W piątkowy wieczór zaroiło się od warszawiaków na śródmiejskich ulicach. Stołeczne lokale gastronomiczne przeżywają oblężenie i choć od piątku goście mogą już korzystać ze stolików wewnątrz, to jednak większość woli siedzieć na zewnątrz. - Jak się zrobi chłodniej, to wejdą do środka - mówią właściciele lokali.
Zobacz więcej na temat:  POLSKA Koronawirus w Polsce pandemia restauracja COVID-19

Od dziś kolejny etap łagodzenia obostrzeń. Zobacz, co się zmieni

Od piątku 28 maja w reżimie sanitarnym i z limitami liczby osób mogą działać siłownie, kluby fitness i baseny. Zmieniły się też limity dotyczące liczby uczestników zajęć i wydarzeń sportowych poza obiektami sportowymi - może wziąć w nich udział do 250 osób. Ponadto w piątek restauratorzy otworzą swoje sale dla klientów i będą podawać posiłki stacjonarnie.
Zobacz więcej na temat:  POLSKA społeczeństwo epidemia Koronawirus w Polsce siłownia restauracja Poradnik - koronawirus COVID-19

Ravioli to nie tylko włoska sprawa

Makaron to jedno z najpopularniejszych i najsmaczniejszych dań – nie tylko we Włoszech. A gdy makaron ten ma wewnątrz farsz, jest jeszcze smaczniej! Bohaterem audycji "Gorąca płyta" zostało ravioli – zazwyczaj nadziewane serem ricotta, mięsem, warzywami, a najczęściej  – szpinakiem. W programie odwiedziliśmy warszawską, specjalizującą się w ravioli restaurację, której twórcy opowiedzieli nam, co zrobić, by ta potrawa wyszła nam idealnie.
Zobacz więcej na temat:  Trójka Włochy Adriana Marczewska kuchnia włoska restauracja makaron