Robot, mikser, blender…

Ostatnia aktualizacja: 16.06.2011 19:10
O urządzeniach kuchennych, które mają silnik opowiadał w Czwórce kucharz Karol Okrasa.
Audio

– Uważam, że warto zainwestować trochę pieniędzy i kupić sobie porządny sprzęt do kuchni – mówi Karol Okrasa. Kucharz przyznaje, że w swojej domowej kuchni ma wiele profesjonalnych urządzeń. – One zapewniają mi przyjemność z gotowania – wyjaśnia.

Gość Czwórki podkreśla, że przygotowanie posiłków przy użyciu kiepskiej jakości urządzeń nie należy do zadań zarówno łatwych, jak i przyjemnych. – Niedobrze jest, gdy po trzech minutach używania blendera ręka staje się czerwona jednak nie od mocnego ściskania urządzenia, lecz od tego, że się ono nagrzało i nas parzy – zauważa.

A które z urządzeń zawierających silnik jest jego ulubionym? Gość Kuby Marcinowicza przyznaje, że mając szczęście do wkładania palców tam gdzie nie trzeba, lubi korzystać z mechanicznej wyciskarki do soków. – Jest ono proste w użyciu a korzystanie z niego to czyta frajda szczególnie, jeśli chce się wycisnąć sok z limonki czy pomarańczy – zwierza się kucharz. Jak tłumaczy, załącza się ono wtedy, kiedy się go dotyka i nie hałasuje cały czas.

Więcej o płycie indukcyjnej połączonej z robotem kuchennym oraz o urządzeniu, które nazywa się pacojet w rozmowie Kuby Marcinowicza z Karolem Okrasą. Dźwięk znajdziesz w ramce po prawej stronie.
ap

Zobacz więcej na temat: gotowanie Kuba pieniądze
Czytaj także

Postaw na kuchenkę gazowo-indukcyjną

Ostatnia aktualizacja: 25.05.2011 19:00
Gazowa, czy indukcyjna – który rodzaj kuchenki wybrać? Teraz nie trzeba się już nad tym zastanawiać, bo na rynku pojawiają się… kuchenki gazowe z płytą ceramiczną. O tym, jak działają i czy są potrzebne – w audycji "Czwarty wymiar”.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Szparagi na wiosnę i to w trzech kolorach

Ostatnia aktualizacja: 26.05.2011 17:13
Od kwietnia do czerwca na francuskich talerzach króluja szparagi. Przyrządzane są na setki sposobów. Spróbujmy i my!
rozwiń zwiń
Czytaj także

Karczoch - delikatny kuzyn ostu

Ostatnia aktualizacja: 02.06.2011 16:57
Do XVIII wieku karczochy gościły tylko na stołach bogaczy. Z Włoch do Francji przywiozła je Katarzyna Medycejska.
rozwiń zwiń