Idealne połączenie cynamonu i miłej przerwy w pracy

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Idealne połączenie cynamonu i miłej przerwy w pracy
Zdjęcie ilustracyjneFoto: shutterstock.com/CatchaSnap

 – Szwecja to dla mnie cynamonowe drożdźówki, które pojawiają się tam w czasie tzw. fiki, czyli przerwy na kawę. To przepiękna tradycja, którą należy przeszczepić na polski grunt – stwierdza dziennikarka kulinarna, Małgorzata Minta.

Posłuchaj

Bułeczki cynamonowe i kawa, czyli jak odpoczywać po szwedzku (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

– Lekkie drożdżowe bułeczki będą pasować do czarnej kawy. To bardzo prosty przepis, dzięki czemu możemy przygotować sobie wypieki nawet na śniadanie. Oczywiście możemy sobie pomóc robotem kuchennym – mówi specjalistka.

Jakich składników potrzebujemy, by przygotować bułeczki cynamonowe według przepisu Małgorzaty Minty? Co oznacza szwedzkie słowo "lagom"? Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Małgorzata Minta (dziennikarka kulinarna)
Data emisji: 21.11.2019
Godzina emisji: 11.32

kr/mk

Polecane