Kulinarna podróż po Francji

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Kulinarna podróż po Francji
Zdjęcie ilustracyjne Foto: pixabay.com/Walkerssk

David Gaboriaud to idealny przewodnik po kuchni Francuskiej. Z jednej strony Polak, a z drugiej Francuz, który na gotowaniu zna się jak mało kto. 

Posłuchaj

Bogactwo smaków kuchni francuskiej (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

shutterstock_1131994007 sery 1200.jpg
Gieno Mientkiewicz o polskich serach. Których warto spróbować?

– Francuskie danie, które wszyscy kojarzą to Ratatouille. Wszystko przez znaną bajkę o tej samej nazwie. To jest potrawa na bazie wielu warzyw. Najprościej mówiąc jest to gulasz warzywny – mówi David Gaboriaud, autor książki "Coś francuskiego Z miłością, z pasją, ze smakiem". 

Jakie Francuskie dania poleca jeszcze David Gaboriaud? Zapraszamy do słuchania dołączonej audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: David Gaboriaud (kucharz)
Data emisji: 26.07.2018
Godzina emisji: 11.37

kw/kd

Polecane