Natkę pietruszki trzeba teraz jeść garściami!

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Natkę pietruszki trzeba teraz jeść garściami!
Foto: Glow Images/East News

Skoro nastała już wiosna, najwyższy czas zaprowadzić porządek w naszej diecie. Słabe, łamliwe włosy, szara cera i mało siły. Te symptomy odczuwa każdy mniej lub bardziej - dietetyk Urszula Kwiatek radzi jak pozbyć się z organizmu toksyn i z energią przywitać wiosnę.

Posłuchaj

Natkę pietruszki trzeba teraz jeść garściami! (Instrukcja obsługi człowieka/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Urszula Kwiatek, dietetyk jako dwie niezawodnie "miotełki" wskazuje natkę pietruszki i koperek. - Mają bardzo dużo zalet i zaczynają w pewnym momencie w diecie zastępować to, do czego namawiam przez cały okres jesienno-zimowy, czyli kiszoną kapustę - podstawowe źródło witaminy C w naszym klimacie - opowiada dietetyk.

Rozmówczyni Grażyny Dobroń wyjaśnia, że natka pietruszki zapobiega chorobom krążenia, wszelkim sercowo-naczyniowym problemom, natomiast koperek poprawia kondycję skóry i obniża ciśnienie krwi.

Więcej rozmów Grażyny Dobroń na temat rozwoju osobistego, zdrowia i psychologii znajdziesz na podstronach "Instrukcji obsługi człowieka" i "Dobronocki" >>>

Ekspert wyjaśnia, że lepiej zrezygnować z produktów spożywczych, o których wiemy, że są nafaszerowane różnymi konserwantami, a natkę pietruszki jeść i dodawać do wszystkiego. - Nawet jeśli w niej coś będzie, to nie będzie to już taka ilość jak w gotowych sałatkach, które mają 2-miesięczny termin ważności - przekonuje dietetyk.

"Instrukcja obsługi człowieka" w Trójce od poniedziałku do czwartku o godz. 11.15.

Polecane