Trójka|Instrukcja obsługi człowieka
Natkę pietruszki trzeba teraz jeść garściami!
2013-04-20, 22:04 | aktualizacja 2013-04-21, 17:04
Skoro nastała już wiosna, najwyższy czas zaprowadzić porządek w naszej diecie. Słabe, łamliwe włosy, szara cera i mało siły. Te symptomy odczuwa każdy mniej lub bardziej - dietetyk Urszula Kwiatek radzi jak pozbyć się z organizmu toksyn i z energią przywitać wiosnę.
Posłuchaj
Urszula Kwiatek, dietetyk jako dwie niezawodnie "miotełki" wskazuje natkę pietruszki i koperek. - Mają bardzo dużo zalet i zaczynają w pewnym momencie w diecie zastępować to, do czego namawiam przez cały okres jesienno-zimowy, czyli kiszoną kapustę - podstawowe źródło witaminy C w naszym klimacie - opowiada dietetyk.
Rozmówczyni Grażyny Dobroń wyjaśnia, że natka pietruszki zapobiega chorobom krążenia, wszelkim sercowo-naczyniowym problemom, natomiast koperek poprawia kondycję skóry i obniża ciśnienie krwi.
Więcej rozmów Grażyny Dobroń na temat rozwoju osobistego, zdrowia i psychologii znajdziesz na podstronach "Instrukcji obsługi człowieka" i "Dobronocki" >>>
Ekspert wyjaśnia, że lepiej zrezygnować z produktów spożywczych, o których wiemy, że są nafaszerowane różnymi konserwantami, a natkę pietruszki jeść i dodawać do wszystkiego. - Nawet jeśli w niej coś będzie, to nie będzie to już taka ilość jak w gotowych sałatkach, które mają 2-miesięczny termin ważności - przekonuje dietetyk.
"Instrukcja obsługi człowieka" w Trójce od poniedziałku do czwartku o godz. 11.15.