Warzywa strączkowe. Jedz i żyj dłużej!

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Warzywa strączkowe. Jedz i żyj dłużej!
Fasola to bogate źródło witamin z grupy BFoto: 2905102/Pixabay.com/CC0 Public Domain

- Warzywa strączkowe doskonale komponują się z różnymi rodzajami mięs. Można je też świetnie wykorzystać do deserów - przekonuje Maria Banach, autorka książki "Strączki".

Posłuchaj

Warzywa strączkowe. Jedz i żyj dłużej! (Instrukcja obsługi człowieka/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Fasolowe brownie z korzenną nutką lub tort z mielonego groszku z kremem cytrynowym - to tylko niektóre frykasy z warzyw strączkowych. Zapraszamy do wysłuchania nagrania audycji, w której gość Grażyny Dobroń mówi m.in. o całej palecie zalet warzyw strączkowych i podpowiada, jak złagodzić ich "rozdymające właściwości".

***

Tytuł audycji: Instrukcja obsługi człowieka
Prowadzi: Grażyna Dobroń
Gość: Maria Banach (autorka książki "Strączki", prowadzi bloga Gruszka z fartuszka)
Data emisji: 12.09.2016
Godzina emisji: 11.16

mk/mp

Polecane