X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem
more_horiz
x
x

Cynamon cynamonowi nierówny. Wybierz właściwy

Ostatnia aktualizacja: 26.07.2016 13:00
- Na rynku są dwa rodzaje cynamonu - chiński i cejloński. Tylko ten cejloński ma wartość medyczną - mówi Grażyna Dobroń.
Audio
  • Cynamom cynamonowi nierówny. Wybierz właściwy (Instrukcja obsługi człowieka/Trójka)
Cynamonu można używać jako składnika różnych mieszanek przypraw
Cynamonu można używać jako składnika różnych mieszanek przyprawFoto: Glow Images/East News

Cynamon ma właściwości lecznicze, reguluje poziom cukru we krwi, działa przeciwzapalnie i ma wiele cennych pierwiastków. Wybierajmy jednak ten pochodzący z Cejlonu - to właśnie on jest tak cenny. 

- Gdy go pierwszy raz powąchałem, myślałem, że jest zwietrzały. Ale jego smak jest niesamowity, bardzo głęboki, wyczuwa się w nim słodycz. Łatwo się też kruszy - wyjaśnia autor książek o zdrowym jedzeniu Maciej Szaciłło.

Czym się kierować podczas zakupów? Tłumaczymy to w audycji.

***

Tytuł audycji: Instrukcja obsługi człowieka
Prowadzi: Grażyna Dobroń
Gość: Maciej Szaciłło (smakosz i kucharz, autor wielu książek o zdrowym jedzeniu)
Data emisji: 26.07.2016
Godzina emisji: 11.16

fbi/mp

Czytaj także

Trzustka, plecy, jelito grube. Uważaj na emocje

Ostatnia aktualizacja: 21.04.2016 11:40
- Wszystko, co przeżywamy, zapisuje się w ciele. Zarówno te dobre, jak i złe emocje. W ten sposób mogą nawet powstawać choroby - przestrzegała w Trójce Grażyna Dobroń.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Mikrobiom - od niego zależy figura i stan umysłu

Ostatnia aktualizacja: 17.05.2016 11:42
- Mikrobiom - to bardzo ważne słowo na teraz. Cały świat się tym zajmuje - i Stany Zjednoczone i Europa - przekonuje Grażyna Dobroń i odsłania w audycji tajemnice zdrowia i szczupłej sylwetki.
rozwiń zwiń

Czytaj także

"10 kroków do zdrowia" - czas na zmiany nawyków

Ostatnia aktualizacja: 14.06.2016 15:45
- Drobne kroki na co dzień pozwalają na trwałe zmienić kondycję i samopoczucie - uważa Agnieszka Zieniuk, szefowa portalu HelloZdrowie.pl
rozwiń zwiń