Jak restauratorzy radzą sobie w pandemii?

Ostatnia aktualizacja: 18.04.2021 11:01
Czas pandemii koronawirusa to dla restauratorów okres pełen wyzwań - wielu z nich, aby przetrwać, musiało przeformatować swoją dotychczasową działalność. W "Drodze przez mąkę" mówiliśmy  m.in. o zmianach, które zaszły w tej branży.
Zdj. ilustracyjne
Zdj. ilustracyjneFoto: Unsplash/Andrew Seaman

Posłuchaj
26:41 Dwójka Droga przez mąkę 18.04.2021.mp3 Sposoby radzenia sobie restauratorów z ograniczeniami wynikającymi z pandemii (Droga przez mąkę/Dwójka) 

O najlepszych pomysłach restauratorów na radzenie sobie w czasie pandemii rozmawialiśmy w audycji z Agnieszką Małkiewicz - organizatorką konferencji Made for Restaurant 2021 w Krakowie oraz Beniaminem Bieleckim - restauratorem.

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę 

Prowadził: Łukasz Modelski

Data emisji: 18.04.2021

Godzina emisji: 11.00​

Czytaj także

Koronawirus zmienia nawyki Polaków. Są tego również pozytywne efekty

Ostatnia aktualizacja: 09.02.2021 18:12
Koronawirus zmienił nawyki zakupowe Polaków. Oszczędzają na dobrym jedzeniu, ale zaoszczędzone pieniądze przeznaczają głównie na używki: na słodycze oraz - co jeszcze gorsze - na alkohol i papierosy. W 2020 roku rodacy wydali na alkohol o siedem proc. więcej niż rok wcześniej. - Z drugiej strony pandemia ma też swoje dobre strony - mówi dr Aneta Janowska z SGH.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Branża restauracyjna w opałach

Ostatnia aktualizacja: 18.03.2021 12:30
Mimo apeli Polacy rzadko zamawiają jedzenie z restauracji. Jak wynika z badań przeprowadzonych przez GfK, co dziesiąta restauracja upadła, a co czwarta zawiesiła działalność. Pomimo że Polacy zamawiają jedzenie częściej niż przed pandemią, jest to jednak za mało, żeby ocalić branżę.
rozwiń zwiń