Wszystkie smaki kina kulinarnego

Ostatnia aktualizacja: 22.06.2019 13:59
Gościem audycji była Lucyna Zembowicz - pomysłodawczyni Films for Food Festival.
Audio
  • Rozmowa o Films for Food Festival (Droga przez mąkę/Dwójka)
zdj. il.
zdj. il.Foto: shutterstock/Ursula Ferrara

Pierwsza odsłona Films for Food Festival odbędzie się w ostatni weekend czerwca w warszawskim kinie Muranów.

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę 

Prowadził: Łukasz Modelski

Data emisji: 22.06.2019

Godzina emisji: 10.00

jp/mko

Zobacz więcej na temat: kino jedzenie Łukasz Modelski
Czytaj także

Deserownik - nie mylić z wypiekami

Ostatnia aktualizacja: 14.05.2019 16:44
- Deserownik jest to rodzaj mebla pomocniczego, na którym dawniej ustawiano słodycze i wypieki. Te ostatnie wcale nie musiały być słodkie, były wśród nich także rzeczy wytrawne - mówiła w Dwójce Magdalena Tomaszewska-Bolałek, autorka książki "Kuchniokracja. Deserownik".
rozwiń zwiń
Czytaj także

Słoweńska kuchnia i golf. Spotkanie z Aną Roš

Ostatnia aktualizacja: 28.05.2019 14:30
- Pierwsza lekcja gotowania, którą dostałam, polegała na tym, że przyjaciel mojego męża uczył mnie powtarzalności dań. Na konkretnej potrawie. Kiedy przyjechał następnym razem, to, co mu podałam, było rożne od tego, co wspólnie zrobiliśmy. On na to: "W kuchni musisz umieć powtórzyć to samo. To tak jak z golfem" - mówiła w Dwójce światowej sławy szefowa kuchni. 
rozwiń zwiń
Czytaj także

Włoscy futuryści i ich kuchnia

Ostatnia aktualizacja: 03.06.2019 17:18
- Marinettiemu nie chodziło o tanią sensację. Kiedy przystąpił do formułowania futuryzmu był już spełniony literacko. 10 lat wcześniej, w 1899 roku, kiedy miał 23 lata wygrał poważny konkurs literacki dużego pisma francuskiego - mówił w Dwójce Paweł Brylski, autor bloga NoKuchWa (Nowa Kuchnia Warszawska).
rozwiń zwiń
Czytaj także

Nowa Niki Segnit już po polsku

Ostatnia aktualizacja: 07.06.2019 16:03
Gościem audycji "Droga przez mąkę" była brytyjska autorka słynnych książek kulinarnych.
rozwiń zwiń