X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem
more_horiz

Jak oczyszczać organizm, aby nie powodować w nim szkód?

Ostatnia aktualizacja: 29.03.2019 15:16
Dietetycy proponują szereg rozwiązań, które mają zapewnić pozbycie się z organizmu szkodliwych toksyn. Jakie produkty warto na stałe włączyć do swojej diety, aby nieświadomie nie skazywać się na spadek energii i niedobór witamin?
Audio
  • Rozmowa z dietetykiem Klaudią Wiśniewską o dietach oczyszczających. (Cztery pory roku/Jedynka)
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjneFoto: pixabay/kkolosov

Dietetyk Klaudia Wiśniewska twierdzi, że nasz organizm jest w stanie sam skutecznie zwalczyć większość toksyn, które znajdują się w naszym organizmie, pod warunkiem, że nie cierpimy na poważne choroby organów wewnętrznych: nerek, trzustki, czy wątroby. Zaleca, by świadomie wybierać to, co ma znaleźć się na naszych talerzach. 

Jaki jest cel diet oczyszczających? - Ludzie bardzo często chcą w ten sposób zrzucić też zbędne kilogramy i tym samym poczuć się zdrowiej - twierdzi dietetyk. Zachęca także, aby nie katować się głodówkami, które w efekcie odbierają energię i powodują gorszy nastrój. - Stawiajmy na normalne, rozsądne odżywianie z przewagą świeżych warzyw i owoców - zaleca. Ekspertka uważa, że dieta oczyszczająca powinna wspierać pracę wątroby i nerek, które są odpowiedzialne za eliminowanie toksycznych związków chemicznych z naszych ciał.

Czy przy diecie oczyszczającej warto stosować nabiał i produkty zawierające gluten? Jak komponować posiłki, aby były smaczne, zdrowe i skuteczne w oczyszczaniu organizmu? Zapraszamy do wysłuchania całej rozmowy.

***

Tytuł audycji: Cztery pory roku

Prowadzi: Sława Bieńczycka

Gość: Klaudia Wiśniewska (dietetyk)

Data emisji: 29.03.2019

Godzina emisji: 11.12

K.A/ac



Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Zagęszczony, pasteryzowany, przecierowy? Czym się kierować przy zakupie soków?

Ostatnia aktualizacja: 03.02.2017 13:52
Soków dostępnych na rynku jest mnóstwo. Możemy wybierać ulubione zestawienia owoców i warzyw, ciesząc się ich smakiem w domu, w pracy czy w podróży. Wierzymy, że pijąc soki dostarczamy organizmowi jedną z pięciu zalecanych dziennie porcji warzyw i owoców, a przy tym witaminy i składniki mineralne. Ale które soki mają te właściwości?
rozwiń zwiń

Czytaj także

Kody źródłem cennych informacji o owocach i warzywach. Co się pod nimi kryje?

Ostatnia aktualizacja: 09.03.2017 08:00
Kupując owoce i warzywa kierujemy się głównie ich wyglądem i ceną. Na wielu z nich znajdują się jednak oznaczenia i kody, które dla świadomego konsumenta mogą być cennym źródłem informacji nie tylko o tym, gdzie i w jakich warunkach je uprawiano, ale też czy np. nie były modyfikowane genetycznie. 
rozwiń zwiń