X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem
more_horiz

Sekretne życie czyżyków i mrożona kuchnia włoska

Ostatnia aktualizacja: 05.09.2019 15:10
W programie sprawdzimy z czego składa się lasagne w wersji mrozonej i domowej, zdradzimy też tajemnice czyżyków, malutkich, ale bardzo walecznych ptaków.
Lasagne
LasagneFoto: Pixabay.com/Romi

W audycji sprawdzimy, z czego składa się mrożona lasagne, którą wystarczy włożyć do mikrofalówki i odgrzać. Włoskie danie za 12 złotych gotowe jest w kilka minut. Dowiemy się, ile jest w niej mięsa, prawdziwego makaronu, a ile spulchniaczy i niepotrzebnych dodatków. Przygotujemy również krok po kroku prawdziwą lasagnę z sosem beszamelowym.

Spotkamy się z czyżykiem, walecznym choć malutkim ptakiem. W zasadzie jego nazwa brzmi czyż pospolity, ale wszyscy pieszczotliwie nazywają go czyżykiem. Jak tylko pojawi się w czyimś karmniku, od razu widać w nim typowego przywódcę. Czyżyk nie odlatuje do ciepłych krajów.

Będzie tez odrobina kultury, sportu i pogody.

***

Na audycję z cyklu "Najlepszy Dzień Tygodnia" w piątek (6.09) o godzinie 7.05 zaprasza Kuba Marcinowicz

kd/ac

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Mrożone czy świeże? Jak zrobić pyszne, chrupiące frytki?

Ostatnia aktualizacja: 22.03.2019 11:21
- Kochamy ziemniaki w formie smażonej, bo to jest skrobia, czyli energia. Ale w połączeniu z tłuszczem to kosmos dla organizmu. W żadnej formie to nie jest dobry pomysł na pełnowartościowy posiłek - mówi Hanna Stolińska-Fiedorowicz, dietetyk.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Krokiety z mięsem, kapustą i grzybami. Kupić, czy zrobić samodzielnie?

Ostatnia aktualizacja: 29.03.2019 13:13
- "Garmażerka", czyli produkty sprzedawane w opakowaniach i przygotowane od razu do podgrzania i spożycia to jeden z gorszych pomysłów - mówi Hanna Stolińska-Fiedorowicz, dietetyk.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Myślisz, że widziałeś już wszystko? Tego jeszcze nie wiesz o jajkach

Ostatnia aktualizacja: 18.04.2019 15:51
Jajko jajku nierówne. Zazwyczaj jemy kurze, ale przecież możemy sięgnąć po jajko gęsie, kacze, perlicze, przepiórcze czy strusie. Czym się różnią i jakie mają dla nas wartość? Tuż przed świętami wielkanocnymi sprawdziliśmy to w audycji "Stacja Nauka".
rozwiń zwiń